FysioFitness

Tal van onderzoeken hebben uitgewezen dat lichaamsbeweging een gunstig effect heeft op ons lichamelijk en psychologisch functioneren. Vandaar dat onder andere overheid, zorgverzekeringen en patiëntenorganisaties voortdurend wijzen op de noodzaak van bewegen en/of sporten.

Fysiofitness is bedoeld voor iedereen die (meer) beweging nodig heeft, zoals moderne mensen die vaak een zittend bestaan leiden – thuis, op kantoor en in de auto – of mensen die herstellen van een ziekte, ongeval of blessure.

De lichamelijke klachten, die u in uw dagelijks functioneren in meerdere of mindere mate beperken, kunnen heel uiteenlopend zijn. Ze kunnen variëren van sportblessures tot klachten veroorzaakt door een andere aandoening. Fysiofitness is erop gericht om deze klachten zo veel mogelijk te reduceren en zo mogelijk weg te nemen. Maar natuurlijk kunt u ook gebruik maken van fysiofitness wanneer u geen klachten heeft, maar gewoon uw lichamelijke conditie op peil wilt houden.

Intake
Voordat u met de training begint, vindt er eerst een oriënterend gesprek plaats. Tijdens dit gesprek worden uw klachten geïnventariseerd om doelen te bepalen en een evenwichtig trainingsprogramma op te stellen. Ook worden er een aantal metingen verricht en testen afgenomen om een indruk te krijgen van uw fitheid. Op basis van de resultaten geeft de fysiotherapeut een persoonlijk advies en stelt in overleg met u een trainingsprogramma samen.

Training
De fysiofitness trainingen vinden plaats in groepen van maximaal vijf personen en duren een uur. Iedere training wordt deskundig begeleid door een ervaren fysiotherapeut, waardoor de kans op blessures zo klein mogelijk wordt gehouden.

Aanmelden
Wilt u deelnemen of heeft u interesse in de cursus meld u dan aan bij onze praktijk.
U kunt dit doen door te bellen met 053-2310838 of te mailen via ons contact formulier

Neem contact op