OncoFysio

MEDISCHE FITNESS BIJ ONCOLOGIE (Kanker)
OncoFysio bij fysioCentrum Sengers

OncoFysio (Bewegen en kanker)
Als u behandeld bent voor kanker kan het zo zijn dat u –ondanks dat u nu niet meer in behandeling bent- toch nog restverschijnselen aan de behandeling hebt overgehouden. U denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteiten te vermijden en daarmee uw klachten, zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, te verminderen, maar het tegenovergestelde is waar.

Het is juist extra belangrijk dat u blijft bewegen als u kanker hebt gehad. Als u minder beweegt, treden risico’s en klachten eerder op en uw mogelijkheden nemen steeds verder af. Weet u dat slechts 30 minuten per dag bewegen al veel verschil maakt?

Speciaal voor mensen die behandeld zijn voor kanker hebben wij een beweegprogramma waarin u begeleidt wordt door een fysiotherapeut met deskundigheid op het gebied van kanker. De therapeut zal u leren op een verantwoorde manier te trainen met uw aandoening.

Wat levert het u op?
Mensen die behandeld zijn voor kanker zijn gebaat bij het herwinnen en onderhouden van een actieve leefstijl. Positieve effecten op de kwaliteit van leven van een actieve leefstijl zijn aangetoond; het draagt bij aan de overlevingskans en het kan een aantal risicofactoren voor (het terugkeren van) kanker verminderen. Ook vermindert het het risico op andere chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten. Bovendien voelt u zich fitter, waardoor uw kwaliteit van leven verbetert!

Aanmelden
Aanmelden kan via ons contact formulier of door te bellen met 053-2310838

Neem contact op