Fit & Gezond

Fit & Gezond

Fit & gezond biedt u:

– Fysio Massage
– Afvallen
– Voedingsdeskundige
– Runningtherapie
– Andullatie therapie

Fysio Massage

Wat kan een FysioMassage voor u betekenen?

Uw spieren voelen weer soepel aan en de mobiliteit wordt bevorderd! Heeft u last van minder bewegelijkheid of heeft u een stijf gevoel in uw nek, rug, kuiten, armen, etc. dan kunnen wij wat voor u betekenen. Wij zijn erop gericht om spierspanningen te herstellen en de conditie van spieren te onderhouden. Wij als fysiotherapeuten zijn er in gespecialiseerd om verhardingen in spieren op te sporen en vervolgens los te maken d.m.v. handtechnieken (knedingen en wrijvingen). Hierdoor zal de doorbloeding worden aangezet en worden de afvalstoffen weer sneller afgevoerd, waardoor het stijve gevoel/spanning in het desbetreffende deel verdwijnt.

Tarieven

– Behandeling 25 minuten € 30,-
– Behandeling 55 minuten € 60,-

prijzen zijn incl. 21% btw

Gun het uzelf en maak een afspraak! Of geef een vriend(in) een massage cadeau!

Afvallen

Afvallen met FysioCentrum
Wilt u enkele kilo’s afvallen? Of misschien nog wel veel meer? En kunt u daarbij een steuntje in de rug gebruiken? Dan is ‘afvallen met FysioCentrum’ iets voor u.

Dit programma bestaat uit een beweegprogramma, specifiek voor u gemaakt. Daarbij wordt gelet op uw doelstellingen, uw persoonlijke voorkeuren en uw mogelijke klachten. In alle gevallen traint u onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut/fitnessinstructeur.

Wat bied FysioCentrum
Goede trainingsfaciliteiten
Professionele begeleiding
Adviezen m.b.t. voeding
Coaching naar een gezonde leefstijl
Een start naar een gezond lichaam.
Een methode zonder jojo effect.
Trainingsschema’s voor thuis

Wat heeft u nodig
Om met het programma te kunnen starten, heeft u voldoende aan sportkleding en de wil om te slagen.

Visie
Over afvallen is al veel geschreven. FysioCentrum bied u een no nonsens afvalprogramma waarin u afvalt met basisprincipes. Welke zijn dit:

1. Meer spieren betekent meer calorie verbranding
2. Cardio work-out beter kort en krachtig dan lang en rustig.
3. Niet meer eten dan je lichaam nodig heeft.
4. Vaker eten in kleine porties houdt de verbranding op gang.

Het programma
Het programma bestaat uit twee onderdelen:

•Trainingsprogramma

Het trainingsprogramma start met een uitgebreide intake van een uur. Hierin worden verschillende metingen gedaan zoals: vetmeting, gewicht, lengte, BMI. Daarnaast zal er gekeken worden naar persoonlijke doelen en zal er aandacht zijn voor uw voedingspatroon. Na het gesprek en de metingen wordt er een trainingsprogramma op maat voor u gemaakt. Het trainingsprogramma bestaat uit twee trainingen per week op de praktijk waar u in een groep van maximaal vier mensen een uur lang uw individuele training zal afwerken onder begeleiding van een fysiotherapeut. Ook wordt er thuis van u enige inzet verwacht. Na afloop evalueren we, maar ook tussentijds kunnen we uw programma aanpassen.

•Voorlichting en advisering

Naast de training zal er ook aandacht zijn voor voorlichting en advisering betreffende voeding. FysioCentrum zal u geen dieet voorschijven, wel zult u tips en tools krijgen om goed met uw voeding om te gaan.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door te bellen met 053-2310838 of een mail te sturen via onze website.

Voedingsdeskundige

Voedingsdeskundige

 

Wat kan ik voor u betekenen als voedingsdeskundige:

Bent u een beginnend of fanatiek sporter en lukt het maar niet om uw doel te behalen, dan kan ik u helpen. Afvallen, een halve of hele marathon lopen, lange afstanden wielrennen, beter presteren bij een belangrijk toernooi individueel of collectief, het maakt niet uit wat uw doel is. Door middel van individuele (sport)voedingsadviezen kunt u beter gaan presteren tijdens trainingen en wedstrijden om zo uw doel te bereiken.

Naast sporters geef ik ook advies aan mensen die graag hun dagelijkse patroon willen aanpassen op het gebied van voeding en leefstijl. Voeding is de één van de belangrijkste factoren voor een fit en gezond lichaam. Dat is ook een reden waarom er in de huidige maatschappij steeds meer aandacht is voor een goed, gezond en gevarieerd eetpatroon.

Individuele sportvoedingsadviezen, om u als sporter te begeleiden bij het behalen van uw doelstelling.Groepsvoorlichting op het gebied van (sport)voeding.Begeleid afvallen.Advies op het gebied van voeding en leefstijl.

 

Runningtherapie

jogging02sh_0.2.295.202_200x136

Hardlopen als middel om iets te doen aan je klachten. Een therapie die zich bewezen heeft bij tal van cliënten.

Wat is het?
Waar het in de kern om gaat is dat we samen gaan lopen om ervoor te zorgen dat jouw klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Lopen (je mag het hardlopen noemen maar dat valt in de praktijk wel mee) is een middel geen doel op zich. Het gaat er niet om hoe hard je straks kunt lopen of hoe lang achter elkaar. Het programma – na een intakegesprek helemaal afgestemd op wat jíj nodig hebt – moet jou vooral leren hoe jouw lichaam reageert en hoe je zo goed mogelijk met je lichaam om moet gaan. Om geen of minder last meer te hebben van allerlei klachten.

Mijn bijdrage zal er vooral in bestaan om een op jouw situatie afgestemd programma te maken, jou voortdurend te motiveren, je bewust te maken van wat er in je lichaam gebeurt en wat je voelt, advies te geven om zo goed mogelijk met jouw lichaam en jouw klachten om te gaan. Zo zorgen we er samen voor dat jouw klachten verminderen of verdwijnen. (En je zult merken dat je het ook nog leuk gaat vinden!)

Voor wie
Iedereen die last heeft van stress of klachten die daarmee verband houden.

Gek genoeg waren het tot dusver meestal dames van middelbare leeftijd die ik runningtherapie gegeven heb. Die helemaal niet zo sportminded waren. Wat zeg ik? Vaak maar moeilijk in beweging te krijgen! Geen types die zichzelf voor een of andere hardloopclinic zouden hebben opgegeven. Vaak doen ze helemaal niet aan sport omdat ze geen weet hebben van de effecten op het lichaam, geen idee hebben hoe je het aan moet pakken en vooral veel beren op de weg zien. “Sporten? Niks voor mij!” Maar dat kan natuurlijk ook voor mannen gelden. Waarom niet? Maar het waren wel cliënten die allemaal op een of andere manier door spanningen klachten hadden gekregen. Ik noem twee voorbeelden:

Een dame, middelbare leeftijd, zat psychisch in de knoei. Ze had in het verleden zwaar overgewicht gehad en worstelde nog met haar eetpatroon. Ze had geprobeerd om te gaan hardlopen maar kreeg last van hyperventilatie zodra ze zich inspande. Bij haar was het vooral van belang om haar bewust te maken van wat er gebeurt met je lichaam als je dat gaat gebruiken. Haar te leren omgaan met inspanning. Aan het eind van de therapie liep ook zíj met de groep een duurloop van 5 km!

Een dame van rond de 55 jaar, recent gescheiden. Ze werkte als wijkverpleegster. Zowel haar werk als de scheiding zorgde kennelijk voor de nodige stress want ze had vaak vage klachten, variërend van hoofdpijn, buikpijn, nekpijn en rugklachten. Hoewel ze absoluut geen sporttype was (ze rookte fors en had in feite een ongezonde leefstijl) volgde ze het advies van haar fysiotherapeut op om aan runningtherapie mee te gaan doen. Haar conditie was zoals verwacht slecht. Ze kon het die eerste keer geen halve minuut vol houden. Haar klachten waren aan het eind van de therapie verdwenen en ze wist hoe ze het lopen als remedie kon gebruiken

Maatwerk
Runningtherapie – met het accent op therapie dus – gebeurt óf individueel óf in een groep van maximaal 3 à 4 cliënten. Het betreft een 12 wekelijkse cursus waarna de cursist zelfstandig verder kan. Het moet immers maatwerk blijven.

De aanpak (en ook het trainingsschema) is aangepast aan de persoon. Bij de een staat hulp op het mentale vlak voorop, bij de ander kan de begeleiding meer op het fysieke aspect gericht moeten zijn. Uit het voorgesprek dat met ieder die mee wil doen gevoerd wordt moet dat blijken.

Grondlegger van de runningtherapie is een psychiater, Bram Bakker, die samen met een fysiotherapeut deze therapie ontwikkeld heeft en gestart is. Zijn aanpak en benadering stond centraal in mijn opleiding om deze therapie te mogen geven.

Kosten
De kosten van groepstrainingen worden zo mogelijk via de zorgverzekeraar vergoed.
Mocht dit niet mogelijk zijn dan zijn de volgende prijzen van toepassing:

Groep training (24 lessen) € 249
Individuele training per uur € 39.95
Groepscursussen voor max 10 personen op aanvraag.

Wanneer
De cursus wordt het hele jaar door uitgevoerd. Heb je belangstelling dan kun je je alvast aanmelden via onze website of door te bellen met 053-2310838

Voor de folder klik hier

 

Facebook