Hardloop Clinic

Hardlopen met je fysiotherapeut

FysioCentrum Sengers is het adres voor hardlooptrainingen, speciaal voor beginnende of herstartende hardlopers. De bedoeling is om op een verantwoorde wijze en aan de hand van een stap voor stap opbouwend schema op te bouwen naar ca. een half uur hardlopen aan één stuk. Dit onder begeleiding van een kundige Runningfysiotherapeut, waarbij er aandacht is voor blessurepreventie. De hardloopclinic heeft een duur van 3 maanden waarin 1x per week gezamenlijk hardgelopen wordt.  Daarnaast zal er 1x per week een trainingsuur zijn waarin aandacht is voor kracht, lenigheid en coördinatie. Het is de bedoeling dat de deelnemer thuis ook minimaal 1x zelfstandig loopt.

Dinsdagavond 10 mei om 19.00 uur zal er een introductie avond worden gehouden voor de deelnemers.

Aanmelden hiervoor kan via 053-2310838 of door ons contact formulier onder aan deze pagina in te vullen.

Door wie

Deze trainingen worden verzorgd door Lisa Bielevelt. Lisa is zelf een fanatiek hardloopster en heeft vorig jaar de cursus Runningfysiotherapeut gevolgd. Lisa won onder andere de 2022 editie van de Haaksbergse Engelse mijlenloop en heeft veel ervaring met het geven van hardlooptrainingen.

Extra

De trainingen starten bij FysioCentrum Sengers in Haaksbergen. In de eerste weken van de clinic wordt bij iedereen een Quickscan uitgevoerd. Deze wordt gedaan door een fysiotherapeut en een podotherapeut. Het doel van deze Quickscan is om vroegtijdig eventuele blessures te ondervangen, om goed advies te kunnen geven en eventuele aandachtspunten in kaart te brengen. Indien er problemen worden geconstateerd dan zijn er hele korte lijnen naar de specialisten van Fysiotherapie, Sportpodotherapie en Sportdiëtetiek! Dit alles om je op een verantwoorde wijze de clinic te laten volgen.

Vragen?

Heb je voor aanvang specifieke vragen of aandachtspunten? Neem contact met ons op om deze te bespreken.

Dit kun je doen door te bellen met 053-2310838 of te mailen naar l.bielevelt@fysiocentrumsengers.nl

Informatie

  • 10 weken training onder professionele begeleiding van Lisa Bielevelt
  • 10 mei informatie avond door Runningfysiotherapeut, podotherapeut en Diëtiste
  • De kosten van de cursus bedragen: € 60, p.m.
  • Prijs is inclusief een Quickscan met een voet- en loopanalyse
  • Groepsgrootte maximaal 15 deelnemers “vol=vol”