Het eind van een tijdperk

Vier jaar geleden schreef ik mijn eerste column in de sterkrant. Ik weet nog goed hoe ik moeite had om de juiste toon laat staan inhoud te geven aan mijn column. Het koste me dan ook de nodige tijd om er iets van te maken waar ik tevreden over was en achter kon staan. Nu, na vier jaar column geschreven te hebben heb ik besloten u mijn laatste column te schenken.

In afgelopen vier jaar heb ik u dan ook meegenomen in allerlei onderwerpen. Koppen als Het raadsel van de knie, Een dankbare baan, voor wie vecht tegen kanker, Joop, rugklachten in de herfst en zo nog 35 andere heeft u kunnen lezen. Regelmatig kreeg ik na het schrijven van een column een reacties uit verschillende hoeken. Hieruit bleek dat de column toch wel veel gelezen werdt. Dit is natuurlijk stimulerend als kersverse column schrijver. De mooiste reacties kreeg ik op het moment dat ik zelfspot ging gebruiken. De veelzeggende titel luide “hoe het niet moet”  en ging over mijn eigenwijsheid om met knieklachten toch de strongmanrun (20 km stormbaan) te gaan lopen. Zoals zoveel fysio’s kunnen wij fantastisch advies geven aan anderen maar zijn we zelf toch een stuk minder verstandig. Ook de reacties van de column net na de geboorte van mijn zoon Fos waren hartverwarmend. Dit gaf mij aan dat mensen het erg waarden wanneer iemand iets van zichzelf laat zien. Dit is mij dan ook enorm bijgebleven en probeer ik los van mijn colums ook toe te passen in het dagelijks leven. Ik zou jullie dan ook de volgende wijsheid mee willen geven: Meer van jezelf is meer van het leven.

Als laatste wil ik jullie allemaal bedanken voor alle reacties die ik heb mogen ontvangen als gevolg van het schrijven van mijn columns. Het schrijven was soms zoeken, stressen, inspirerend maar uiteindelijk helemaal de moeite waard.

Vriendelijke groet, Sjoerd Sengers
FysioCentrum Sengers www.FysioCentrumSengers.nl