Hielspoor klachten? Fysiocentrum Sengers helpt je op weg!

 

Pijn in je hiel kan enorm vervelend zijn en je dagelijkse bezigheden beïnvloeden. Als de pijn onder de hiel hevig is, kan het zijn dat je last hebt van een hielspoor. Wat is een hielspoor precies en hoe kan Fysiocentrum Sengers je helpen dit te behandelen? In deze blog lees je alles wat je moet weten over hielspoor klachten en hoe onze multidisciplinaire aanpak samen met podotherapie je weer op de been kan helpen.

Wat is een hielspoor?

Een hielspoor is een verkalking aan het hielbeen die een ontsteking kan veroorzaken aan de peesplaat die aan het hielbeen vastzit. Dit kan leiden tot pijnklachten onder de hiel, vooral bij het opstaan en lopen. Mensen die veel staan of lopen, overgewicht hebben of een verkeerde voetstand of looppatroon hebben, hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van een hielspoor.

Multidisciplinaire aanpak

Bij Fysiocentrum Sengers werken we met een multidisciplinair team om jouw hielspoor klachten zo effectief mogelijk te behandelen. Dit houdt in dat verschillende specialisten, waaronder fysiotherapeuten en podotherapeuten, samenwerken om tot de beste behandeling voor jou te komen.

Onze fysiotherapeuten kunnen je helpen met oefeningen en advies om de pijn te verminderen en de peesplaat onder je voet te versterken. De podotherapeut kijkt naar je voetstand en looppatroon en kan indien nodig ondersteunende zolen aanmeten.

Gezamenlijk spreekuur

Bij Fysiocentrum Sengers houden we elke maandag een gezamenlijk spreekuur waarbij de podotherapeut en de fysiotherapeut samen naar je klachten kijken. Tijdens dit spreekuur wordt er een grondige analyse gemaakt van je klachten en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Door de nauwe samenwerking tussen de podotherapeut en de fysiotherapeut kunnen we de oorzaak van je klachten snel achterhalen en een effectieve behandeling inzetten.

Conclusie

Heb je last van pijn onder je hiel en vermoed je dat je een hielspoor hebt? Bij Fysiocentrum Sengers kunnen we je helpen met een multidisciplinaire aanpak waarbij we samenwerken met podotherapie. Tijdens ons gezamenlijk spreekuur kijken we samen naar je klachten en stellen we een persoonlijk behandelplan op. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Samen zorgen we ervoor dat je weer pijnvrij door het leven kunt gaan!