• STAP 1:ONDERZOEKSFASE

  In deze stap gaan we de problematiek in kaart brengen. Middels een fysiotherapeutisch onderzoek in combinatie met een rugscan wordt er veel informatie verschaft over het functioneren van uw wervelkolom en krijgen we een goede indruk van de problematiek. in uw rug. Daar waar een MRI scan veel informatie geeft over weefsels geeft onze rugscan veel informatie over de bewegelijkheid van uw wervelkolom. Zowel in algemene zin als per wervel kunnen we u hier iets over vertellen. Met behulp van dit onderzoek kunnen we zowel blokkades als instabiliteiten voor u opsporen. Aan de hand van de opgedane kennis uit ons onderzoek zullen we een behandelplan voor u maken die we samen met u zullen bespreken.

 • STAP 2:MOBILISATIE/STABILISATIE FASE

  De tweede fase betreft de trainingsfase. Hier wordt gewerkt aan zowel het weer mobiel maken van de wervelkolom als het stabiel maken hiervan. Met mobiel maken bedoelen we het weer bewegelijk maken van delen van de wervelkolom waar wervels ten opzichte van elkaar niet of minder bewegen. Deze mobilisatie wordt deels door therapeuten en deels door uzelf middels oefeningen gedaan. Het stabiel maken van de wervelkolom is essentieel voor het effect en resultaat van de therapie op de lange termijn. In deze fase wordt er middels de ruggroepen getraind aan het sterker maken van onder andere de diepe rugspieren. Door het sterker maken van deze spieren wordt de rug stabieler, verdwijnt uw rugklacht na enkele weken en zorgt u ervoor dat de klachten op lange termijn niet terug komen.
  Als hulpmiddel zal er naast uw training in de zaal gebruik worden gemaakt van de zogeheten Flexchair. Deze zadelkruk gecombineerd met een software programma zorgt er voor dat u op speelse wijze uw stabiliteit traint en zo dus verbeterd.
  De training zal 2x per week gedurende een periode van 12 weken plaatst vinden. Een trainingssessie heeft een duur van maximaal 1 uur.

 • STAP 3:EVALUATIE/HERSCAN FASE

  In de derde fase zullen we gaan evalueren aan de hand van een nieuwe rugscan en eventueel fysiotherapeutisch onderzoek. Aan de hand van de uitslagen en uw restklacht zal er een vervolg behandelplan met u worden opgesteld die u in staat stelt om succesvol uw resultaten te behouden.

 • AANMELDEN VOOR DE CURSUS RUGFIT

  Wilt u deelnemer of heeft u interesse in de cursus meld u dan aan bij onze praktijk.
  U kunt dit doen door te bellen met 053-2310838 of te mailen via ons contact formulier

KOM JE ER NIET HELEMAAL UIT?

Neem contact op
team-image