Flexchair

Flexchair

Steeds vaker rugklachten
Iedereen heeft er wel een keer mee te maken gehad,  een zeurende pijn in de lage rug. Uit de laatste cijfers blijkt dat ongeveer 80% van de klachten die de fysiotherapeut ziet, lage rugklachten zijn. Eén van de oorzaken van toename in de rugklachten, is dat de mens steeds meer zittend werk verricht en dus steeds minder actief is.

Om rugklachten te trainen of juiste te voorkomen is, het daarom goed om de diepe rug- en buikspieren (oftewel core stability) te trainen. Met de Flexchair worden deze diepe rug- en buikspieren getraind. De diepe spieren bereiden het lichaam voor om op juiste wijze kracht te kunnen leveren met minder energieverbruik en meer souplesse. Er wordt veel onderzoek gedaan naar trainings- en toepassingsmethodieken van deze diepe spieren. Door het trainen en functioneel gebruiken van de diepe rug- en buikspieren verbetert de lichaamsbalans en worden prestaties in sport en werk geoptimaliseerd. De pijnlijke en stijve rug wordt minder of klachten verdwijnen helemaal.

Wat is de Flexchair
De Flexchair is een actieve stoel  bestaande uit een voet, een tussenstuk en een zitting, heeft geen rugleuning en geen armsteunen. Twee kogelgewrichten (2×3D) laten bewegingen toe in alle richtingen. De rug krijgt zijn vrijheid van bewegen terug.

Het leuke aan een behandeling met de Flexchair is, dat u op een actieve manier uw diepe buik en rugspieren met een computerspel traint. Het lijkt in het begin zeer gemakkelijk, maar naarmate u beter wordt, wordt het niveau steeds hoger. Hierdoor blijft u geprikkeld.

Om op de Flexchair te kunnen ‘zitten’ moet de rug in een goede basisconditie zijn. Een groeiende groep specialisten weet alles van de Flexchair en het belang ervan voor de gezondheid van de rug. De PAR-test, een afkorting voor het testen van de Persoonlijke Actieve Rug, geeft aan of er voldoende basisconditie is om de Flexchair optimaal te kunnen benutten.

Aanmelden voor een Flexchair behandeling
Wilt u zich aanmelden of heeft u interesse in de Flexchair meld u dan aan bij onze praktijk.
U kunt dit doen door te bellen met 053-2310838 of te mailen via ons contact formulier.

Zie voor meer informatie de website van Flexchair® en Veldon.