• DE BEHANDELING VAN DE HANDTHERAPEUT

  Een hand is een kwetsbaar lichaamsdeel. Hierdoor is handtherapie vaak een langdurig en intensief traject. Het kan zijn dat u met een pijnlijke spier na drie keer behandelen in combinatie met de juiste adviezen al vooruit kunt. Na een operatie of bij uitgebreid letsel kan de nabehandeling vaak een langdurig traject zijn. Vooral in het begin werken we optimaal samen met u. Juist in die periode kan er namelijk veel vordering op herstel geboekt worden.
  Heeft u behoefte aan meer informatie over handtherapie dan verwijzen wij u naar deze link

 • INLOOPSPREEKUUR HANDTHERAPEUT

  Elke dinsdag om 16.00 organiseren we een gratis inloopspreekuur waar u terecht kunt met uw hand/pols problemen.
  In dit spreekuur zal er een korte beoordeling van uw klachten zijn met een bijbehorend advies. Zo nodig kan er vervolgens een behandeling ingepland worden. Wel is het gezien drukte van belang om u te melden voor dit spreekuur. Dit kunt u doen via tel:053-2310838 of mailen met info@fysiocentrumsengers.nl

 • SPALKTHERAPIE

  Bij spalktherapie wordt een spalk ingezet om (een deel van) uw pols of hand rust te geven of juist meer beweeglijkheid of ondersteuning te geven. Spalktherapie wordt ook gecombineerd met oefentherapie.

 • LITTEKENMASSAGE

  Na een operatie in uw hand kunnen er harde verkleefde littekens ontstaan. Deze littekens kunnen gaan trekken en de beweeglijkheid van uw hand verminderen. Door littekenmassage kan de huid weer soepeler worden, waardoor u uw hand beter kunt bewegen

 • REVALIDATIE NA EEN OPERATIE

  Wanneer u een operatie aan uw hand heeft gehad, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk revalideert om uw hand weer zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken. De handtherapeut helpt u bij deze revalidatie voor het beste herstel.

 • FUNCTIONEEL TRAINEN

  Wanneer u uw handen tijdens de dagelijkse activiteiten niet optimaal kunt gebruiken, kan dit erg hinderlijk zijn. De handtherapeut zoekt samen met u naar adviezen en oefeningen om deze handelingen te verbeteren. Ook kijkt de handtherapeut naar uw houding en manier van bewegen.

 • HANDANALYSE/METINGEN

  Tijdens een handanalyse kijkt de ergotherapeut naar de functies van uw hand. Deze analyse is noodzakelijk om een vervolgbehandeling op te stellen. Het komt ook voor dat er voor en na een operatie een handanalyse wordt opgesteld om het resultaat van een operatie te bepalen.

 • OEFENTHERAPIE

  Oefentherapie wordt ingezet om de spierkracht in de hand of pols te versterken, een zwelling of stijfheid te verminderen en de hand- en polscoördinatie te verbeteren. Hiermee hoopt de handtherapeut uw beweeglijkheid in uw handen te vergroten.

KOM JE ER NIET HELEMAAL UIT?

Neem contact op
team-image