• WANNEER MAAK JE GEBRUIK VAN HYDROTHERAPIE?

  Hydrotherapie is vooral geschikt voor mensen die nog niet in staat zijn om op het land te trainen, bijvoorbeeld na een operatie of als landtraining te zwaar is. In dergelijke gevallen kan hydrotherapie een uitstekend alternatief zijn. Voordat de hydrotherapie begint, zal een fysiotherapeut een intakegesprek voeren. Tijdens dit gesprek worden de klachten in kaart gebracht en de behandeldoelen besproken. De fysiotherapeut zal ook beoordelen of hydrotherapie geschikt is voor jouw klachten. Een verwijzing is niet nodig om te beginnen met hydrotherapie. Wel is het belangrijk dat je geen angst voor water hebt.

 • WAAROM GEBRUIK MAKEN VAN HYDROTHERAPIE

  Bij mensen die langere tijd niet goed hebben kunnen bewegen, kunnen de spieren verzwakken. Hydrotherapie kan helpen pijn en stijfheid te verminderen en de spierkracht en het uithoudingsvermogen te verbeteren. Dit leidt tot een betere spierconditie en algemeen welzijn. Houd er rekening mee dat de eerste paar sessies belastend kunnen zijn, vooral als je lichaam niet gewend is aan beweging. Je kunt enige spierpijn of vermoeidheid ervaren, maar dit zal na verloop van tijd verbeteren.

   

 • WIE GEEFT DE HYDROTHERAPIE

  Onze collega Edwin Geertsma is verantwoordelijk en bekwaam in hydrotherapie. Heeft u vragen of denkt u in aanmerking te komen voor hydrotherapie? Neem dan contact met ons op. praktijk. 

 • VERGOEDINGEN

  Hydrotherapie valt onder gewone fysiotherapie behandeling en is dus vrij toegankelijk voor u. Voor onze groepslessen zijn afhankelijk van verzekeraar en pakket vergoedingen mogelijk. Wil u hier meer over weten neem dan contact op met u eigen zorgverzekeraar.

KOM JE ER NIET HELEMAAL UIT?

Neem contact op
team-image