• HEEFT U COPD?

  De voornaamste verschijnselen van COPD zijn:

  • Hoesten
  • Slijm opgeven
  • Kortademigheid bij inspanning
  • Benauwdheid

  Naast deze typische verschijnselen kan er ook sprake zijn van over- of ondergewicht. Ondergewicht kan komen doordat het ademen lastiger gaat en meer energie kost, waardoor je meer verbrand dan dat je aan voedingsstoffen binnenkrijgt. Overgewicht is vaak een gevolg van verminderd bewegen en/of het gebruik van bepaalde medicijnen. Ook kan men minder spierkracht ervaren. De spierkracht kan afnemen doordat de spieren te weinig energie binnen krijgen en/of door verminderd bewegen.

 • WAT KAN DE FYSIOTHERAPEUT VOOR U DOEN?

  U kunt middels fysiotherapie uw conditie verbeteren. Of op peil houden. Wij begeleiden u bij inspanningstraining en spierkrachtoefeningen. Hierdoor zult u merken dat uw dagelijkse activiteiten op termijn makkelijker gaan. Ook kan een plotselinge verergering van de klachten (een longaanval) worden voorkomen of uitgesteld worden. Hierdoor kan verdere achteruitgang van de longen voorkomen worden. In overleg met u stellen wij een programma samen. Bij FysioCentrum Sengers is Ellen Temmink Pierik de COPD specialist.

  Indien u veel last heeft van slijm wat u moeilijk kan opgeven, dan kunnen wij u helpen met het aanleren van een effectieve manier om het slijm los te maken en te hoesten. Slijm wat niet goed loskomt en opgehoest wordt kan leiden tot een infectie in de longen.
  Wanneer u kortademigheid bent kunnen wij u leren uw ademtechniek en ademtempo aan te passen, zodat minder snel benauwd wordt. Naast de behandeling met de fysiotherapeut is het belangrijk om een actievere levensstijl te ontwikkelen. Wij kunnen u helpen dit toepasbaar te maken in uw leven.

 • VOORDELEN DOOR UW ZORGVERZEKERAAR

  In veel gevallen van matige tot ernstige COPD wordt onze therapie vergoed vanuit de basis verzekering. Hiervoor is een verwijzing van uw huisarts of specialist noodzakelijk. Bel met onze praktijk voor meer informatie. Zij kunnen ook direct een afspraak met Ellen Temmink Pierik voor u maken. U kunt ons direct een email te sturen met uw vragen over COPD.

KOM JE ER NIET HELEMAAL UIT?

Neem contact op
team-image