Dry needling in Haaksbergen bij FysioCentrum Sengers

Woont u in de omgeving van Haaksbergen en ondervindt u klachten als gevolg van spierverhardingen in uw spieren? Dit zijn plekken die hard aanvoelen en soms aangeduid worden als ‘knopen’ of ’triggerpunten’. Naast lokale pijn kunnen deze plekken ook pijn veroorzaken op andere plaatsen in het lichaam. Als u op zoek bent naar behandeling, bent u van harte welkom bij Fysio Centrum Sengers in Haaksbergen.

Online afspraak maken Bel ons

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandelingstechniek die wordt gebruikt door fysiotherapeuten en andere medische professionals. Bij deze techniek worden dunne naalden in specifieke triggerpoints in spieren gestoken om pijn en spanning te verminderen. Het doel is het losmaken van knopen in spieren (triggerpoints) die vaak verband houden met pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen. In tegenstelling tot acupunctuur, richt dry needling zich specifiek op spierproblemen en het ontspannen van gespannen spieren, waardoor het een effectieve aanvullende behandeling kan zijn voor musculoskeletale aandoeningen.

Pijnvrij leven met dry needling: Triggerpoints aanpakken

Triggerpoints zijn pijnlijke knopen in spieren die vaak ontstaan door overbelasting, stress, slechte houding of letsel. Bij dry needling prikt een gespecialiseerde therapeut dunne naalden in deze knopen om spierspanning te verminderen en pijn te verlichten. De naalden bevorderen de doorbloeding en helpen spieren ontspannen. Triggerpoints kunnen leiden tot lokale pijn, uitstralende pijn, bewegingsbeperking en stijfheid. Ze ontstaan door spiervezels die zich samentrekken en niet kunnen ontspannen, waardoor knopen en spanning ontstaan. Dry needling richt zich op het deactiveren van deze knopen en het herstellen van een gezonde spierfunctie. Het is belangrijk om een getrainde therapeut te raadplegen voor deze procedure.

Zo wordt de behandeling uitgevoerd

Deze pijnlijke plekken in het lichaam uiten zich onder andere in het hebben van pijn in een spier, stijfheid, verminderde kracht, pijnklachten, hoofdpijn, duizeligheid en zweten. Bij dry needling worden deze pijnlijke plekken aangeprikt met een acupunctuurnaald. Door het spierweefsel nauwkeurig af te tasten wordt precies bepaald waar de dunne acupunctuurnaald ingebracht moet worden. Het inbrengen van het naaldje is zo goed als pijnloos. De kans bestaat dat de spier kort aanspant nadat de naald is ingebracht, dit kan aanvoelen als lichte kramp. Door deze behandeling ontspannen de spieren en worden de pijnlijke plekken in het lichaam gedeactiveerd, waarna de klachten zullen verminderen of compleet verdwijnen.

Maak kennis met Fysiocentrum Sengers

Over FysioCentrum Sengers in Haaksbergen

Fysiocentrum Sengers in Haaksbergen is een innovatieve, moderne fysiotherapie praktijk die gespecialiseerd is in het behandelen van verschillende rugklachten. Een jong team van goed geschoolde, enthousiaste en gemotiveerde medewerkers is werkzaam in de praktijk. Zij helpen u graag bij het verminderen of verhelpen van uw klachten! In de praktijk – waar de kwaliteit van de behandeling en uw klachten altijd op de eerste plaats staan – heerst een open sfeer. Door de kennis van de medewerkers en moderne technieken, zijn de medewerkers bereid om allerlei klachten goed te behandelen. De behandelingen vinden plaats in de praktijk, of bij uw thuis. De medewerkers streven ernaar om u 48 uur na het eerste contact ontmoet te hebben.

Fysiocentrum Sengers biedt naast dry needling, behandelingen tegen rugklachten en shockwave therapie in Haaksbergen, ook de volgende behandelingen aan:

Meer weten over dry needling in Haaksbergen?

Heeft u één of meerdere van de bovenstaande klachten of bent u gewoon benieuwd naar wat dry needling voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op! U kunt online een afspraak maken voor een dry needling behandeling of bellen naar 053-2310838, Whatsappen naar 0626542920 of een e-mail sturen naar info@fysiocentrumsengers.nl. Woont u in Neede? Dan kunt u ook terecht bij onze fysiotherapie Neede.