• Wat is Dry Needling?

  Dry Needling is een effectieve behandelmethode die zich richt op klachten als gevolg van spierverhardingen in spieren. Een spierverharding is een hard aanvoelende plek in de spier en wordt ook wel ‘knoop’ of ‘triggerpoint’ genoemd. Behalve een lokale drukpijn kunnen deze triggerpoints ook pijn op andere plaatsen in het lichaam veroorzaken. Bij Dry Needling worden deze spierverhardingen aangeprikt met een dunne accupunctuurnaald, met als doel de spier te laten ontspannen, de triggerpoints worden zodoende gedeactiveerd. Door nauwkeurig aftasten van het spierweefsel wordt bepaald waar het naaldje ingebracht moet worden in de spier. Het inbrengen van het naaldje voelt u meestal nauwelijks. Als de triggerpoint wordt aangeprikt kan het zijn dat de spier kort aanspant, wat een soort kramp gevoel geeft. Dry Needling wordt steeds vaker toegepast als onderdeel van een totale fysiotherapeutische behandeling bij klachten aan het bewegingsapparaat.

 • Pijnvrij leven met dry needling: Triggerpoints aanpakken

  Triggerpoints zijn pijnlijke knopen in spieren die vaak ontstaan door overbelasting, stress, slechte houding of letsel. Bij dry needling prikt een gespecialiseerde therapeut dunne naalden in deze knopen om spierspanning te verminderen en pijn te verlichten. De naalden bevorderen de doorbloeding en helpen spieren ontspannen. Triggerpoints kunnen leiden tot lokale pijn, uitstralende pijn, bewegingsbeperking en stijfheid. Ze ontstaan door spiervezels die zich samentrekken en niet kunnen ontspannen, waardoor knopen en spanning ontstaan. Dry needling richt zich op het deactiveren van deze knopen en het herstellen van een gezonde spierfunctie. Het is belangrijk om een getrainde therapeut te raadplegen voor deze procedure.

 • Zo wordt de behandeling uitgevoerd

  Deze pijnlijke plekken in het lichaam uiten zich onder andere in het hebben van pijn in een spier, stijfheid, verminderde kracht, pijnklachten, hoofdpijn, duizeligheid en zweten. Bij dry needling worden deze pijnlijke plekken aangeprikt met een acupunctuurnaald. Door het spierweefsel nauwkeurig af te tasten wordt precies bepaald waar de dunne acupunctuurnaald ingebracht moet worden. Het inbrengen van het naaldje is zo goed als pijnloos. De kans bestaat dat de spier kort aanspant nadat de naald is ingebracht, dit kan aanvoelen als lichte kramp. Door deze behandeling ontspannen de spieren en worden de pijnlijke plekken in het lichaam gedeactiveerd, waarna de klachten zullen verminderen of compleet verdwijnen.

 • Meer weten over dry needling in Haaksbergen?

  Heeft u één of meerdere van de bovenstaande klachten of bent u gewoon benieuwd naar wat dry needling voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op! U kunt online een afspraak maken voor een dry needling behandeling of bellen naar 053-2310838, Whatsappen naar 0626542920 of een e-mail sturen naar info@fysiocentrumsengers.nl.

  Voor meer informatie over Dry Needling: klik hier
  Voor het downloaden van de Dry Needling folder klik hier

   

KOM JE ER NIET HELEMAAL UIT?

Neem contact op
team-image