Manuele therapie Haaksbergen

U heeft de term vast en zeker weleens gehoord: manuele therapie. Maar wat is manuele therapie nu eigenlijk? Wanneer heb je manuele therapie nodig, en wat kan manuele therapie nou voor u betekenen?

Online afspraak maken Bel ons

Wat doet een manueel therapeut eigenlijk?

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Door het samenvoegen van wetenschap en ervaringen uit de praktijk heeft de manuele therapie een grote stap voorwaarts kunnen maken. Een Master Manueel Therapeut (MMT) heeft extra kennis opgedaan op het gebied van (wetenschappelijke) diagnostiek en therapie en manuele en communicatieve vaardigheden. Daarom is hij geschikt om cliënten met beweging gerelateerde problemen een oplossing te bieden. Manuele therapie wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen

Manuele therapie is in principe voor iedereen geschikt. Ongeacht de leeftijd. Afwijkingen aan de gewrichten bepalen welke vorm wordt toegepast.

Maak kennis met Fysiocentrum Sengers

Wanneer kiezen voor manuele therapie Haaksbergen

Wanneer een gewricht slecht kan bewegen, of als dit pijnlijk is, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker. Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek;
  • kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten;
  • heupklachten

Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe de specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak is er dus duidelijkheid over de verdere behandeling.

Neem gerust vrijblijvend contact op!

Heeft u vragen over wat Manuele therapie in Haaksbergen voor u kan betekenen? Vul dan ons contactformulier in die u kunt vinden op onze website of doe de online check.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van therapie die zich richt op de behandeling van de gewrichten en wervelkolom. Bij manuele therapie ligt de focus op meer bewegingsvrijheid, minder pijn en een verbeterde houding.

Wat is het verschil tussen fysiotherapie en manuele therapie?

Fysiotherapie richt zich op de ‘zachte’ delen van het lichaam zoals spieren, banden en pezen. Bij manuele therapie ligt de focus op de ‘harde’ delen van het lichaam zoals gewrichten en de wervelkolom. Hierbij maken we doorgaans het verschil dat een manueel therapeut een fysiotherapeut met extra specifieke kennis is.

Hoe snel werkt manuele therapie?

Je mag ervan uitgaan dat manuele therapie in de meeste gevallen direct merkbaar is. Na een behandeling in manuele therapie voel je vrijwel meteen meer bewegingsvrijheid en minder pijn.

Hoe vaak mag je manuele therapie?

Het wordt aangeraden om minimaal twee weken tussen elke behandeling te houden, maar dit kan in sommige gevallen ook enkele maanden zijn. Je manueel therapeut bespreekt dit met je in het behandelplan.