• Osteopaat in Haaksbergen nodig?

  Ervaart u vervelende pijnklachten aan uw bewegingsapparaat? En bent u daarom benieuwd wat een osteopaat voor u kan doen? Zoekt u een osteopaat in Haaksbergen en wilt u weten wat osteopathie precies inhoudt? Osteopathie is een geneeswijze, die alleen met de handen wordt uitgevoerd. Het is een manuele, door de handen uitgevoerde methode, die gericht is om verschillende klachten te behandelen. Er komt dus geen apparatuur aan te pas.

  Het woord osteopathie betekent letterlijk ‘ziekte van de beenderen’. Een osteopaat weet precies welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier deze elkaar kunnen beïnvloeden. Wanneer u pijnklachten ervaart, dan is er een verstoring in uw lichaam.

  Daar waar de beweging verstoord is, is de osteopathische behandeling gericht op herstel van deze beweging. Door het herstel van de beweging kan het betreffende deel van het lichaam weer optimaal functioneren en vermindert of verdwijnt zelfs de pijn.

  Wilt u weten wat een osteopaat in Haaksbergen voor uw klachten kan betekenen? Maak dan direct een afspraak bij FysioCentrum Sengers!

  Online afspraak maken Bel ons

 • Wat doet uw therapeut eigenlijk?

  Wanneer u op zoek bent naar een osteopaat in Haaksbergen, dan bent u bij FysioCentrum Sengers aan het juiste anders. Onze therapeuten staan voor u klaar om samen met u uw klachten te behandelen. Maar wat doet een osteopaat precies? De therapeut doet in principe 3 verschillende dingen:

  • Hij corrigeert de stand van de botten t.o.v. elkaar;
  • Hij corrigeert de drie dimensionale beweeglijkheid van de gewrichten;
  • Hij corrigeert de spierspanning

  De wervelkolom is eigenlijk altijd de centrale as in het lichaam. Daarom wordt er altijd eerst bij de wervelkolom begonnen met behandelen. Als de wervelkolom weer goed functioneert, dan zal uw therapeut beginnen met het pijnlijke gebied steeds meer te ‘benaderen’. De behandelingstechnieken van de functionele osteopathie zijn zo zacht, dat uw lichaam daarvan geen schadelijke werking ondervindt, in tegenstelling tot het harde manipuleren.

 • Maak kennis met Fysiocentrum Sengers

 • Functionele osteopathie

  Functionele osteopathie gaat er van uit dat alle gewrichten in het menselijk lichaam met elkaar in verbinding staan. Dit betekent dat als er één gewricht niet optimaal functioneert, dit invloed heeft op alle andere gewricht in het lichaam.

  Als het lichaam deze verstoring niet meer zelf kan compenseren, dan zullen zich ergens in het lichaam klachten worden ontwikkeld. U ervaart dan pijnklachten aan het bewegingsapparaat. De oorzaak van de pijn is echter altijd ergens ander te zoeken dan op de plek waar u pijn ervaart. De osteopaat gaat daarom op zoek waar de oorzaak van uw klachten ligt en zal deze behandelen.

 • Neem gerust vrijblijvend contact op!

  Bent u op zoek naar een osteopaat in Haaksbergen? Of is het antwoord op de vraag ‘wat is osteopathie’ of ‘wat is een osteopaat’ u toch nog niet helemaal duidelijk? Heeft u nog vragen en wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op door het contactformulier in te vullen of door te bellen naar 053 – 231 08 38.

KOM JE ER NIET HELEMAAL UIT?

Neem contact op
team-image