Osteopathie Eibergen

Benieuwd naar wat osteopathie in Eibergen inhoud? Osteopathie is een geneeswijze die alleen met de handen wordt uitgevoerd. Het is een manuele, door de handen uitgevoerde methode. Er komt dus geen apparatuur aan te pas. Het woord osteopathie betekent letterlijk ”ziekte van de beenderen”. Een osteopaat weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier deze elkaar kunnen beïnvloeden. Daar waar de beweging verstoord is, is de osteopathische behandeling gericht op herstel van deze beweging. Door het herstel van de beweging kan het betreffende deel van het lichaam weer optimaal functioneren en vermindert of verdwijnt zelfs de pijn.

Functionele osteopathie

Functionele osteopathie gaat er van uit, dat alle gewrichten in het menselijk lichaam met elkaar in verbinding staan. Als één gewricht niet optimaal functioneert, dan heeft dit  op alle andere gewrichten invloed. Als het lichaam deze storingen niet meer compenseren kan, zullen zich ergens in het lichaam klachten ontwikkelen.  De oorzaak van de pijn is echter altijd ergens anders te zoeken als in de pijnlocatie.

Maak kennis met Fysiocentrum Sengers

Wat doet uw therapeut eigenlijk?

De therapeut doet in principe 3 verschillende dingen:

  • Hij corrigeert de stand van de botten t.o.v. elkaar
  • Hij corrigeert de drie dimensionale beweeglijkheid van de gewrichten
  • Hij corrigeert de spierspanning

De wervelkolom is eigenlijk altijd de centrale as in het lichaam. Daarom wordt er eerst bij de wervelkolom begonnen met behandelen. Als de wervelkolom weer goed functioneert, zal  uw therapeut het pijnlijke gebied steeds meer „benaderen“.
De behandelingstechnieken van de Functionele osteopathie zijn zo zacht , dat uw lichaam daarvan geen schadelijke werking ondervindt, in tegenstelling tot het harde manipuleren.

Neem gerust vrijblijvend contact op!

Is het antwoord op de vraag ‘Wat is osteopathie?’ of ‘Wat is een osteopaat’ u toch nog niet helemaal duidelijk? Dan kunt u online gebruik maken van ons contactformulier. Op de praktijkwebsite kunt u onder andere informatie vinden over het aanbod. Hier vindt u informatie betreffende fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek, logopedie, beweegprogramma’s en andere specialisaties. Ook kunt u praktische gegevens vinden wat betreft vergoedingen,  bereikbaarheid en andere items.