• Wat doet uw therapeut eigenlijk?

  Ook als de dokter het niet meer weet, of onderzoeken niks bijzonders laten zien, kan een osteopaat mogelijk helpen. Denk hierbij aan klachten als prikkelbaar darmsyndroom, fybromyalgie, chronische vermoeidheid, pijn op de borst, benauwdheid en nog vele meer. De therapeut doet in principe 3 verschillende dingen:

  • Hij corrigeert de stand van de botten t.o.v. elkaar
  • Hij corrigeert de drie dimensionale beweeglijkheid van de gewrichten
  • Hij corrigeert de spierspanning

  De wervelkolom is eigenlijk altijd de centrale as in het lichaam. Daarom wordt er eerst bij de wervelkolom begonnen met behandelen. Als de wervelkolom weer goed functioneert, zal  uw therapeut het pijnlijke gebied steeds meer „benaderen“.
  De behandelingstechnieken van de Functionele osteopathie zijn zo zacht , dat uw lichaam daarvan geen schadelijke werking ondervindt, in tegenstelling tot het harde manipuleren.

  Osteopathie is een veilige behandelmethode, gebaseerd op principes uit anatomie, fysiologie en ook neurologie en embryologie. De osteopaat behandelt volwassenen, kinderen, baby’s en zwangere vrouwen.

 • Maak kennis met Fysiocentrum Sengers

 • Neem gerust vrijblijvend contact op!

  Is het antwoord op de vraag ‘Wat is osteopathie?’ of ‘Wat is een osteopaat’ u toch nog niet helemaal duidelijk? Dan kunt u online gebruik maken van ons contactformulier. Op de praktijkwebsite kunt u onder andere informatie vinden over het aanbod. Hier vindt u informatie betreffende fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek, logopedie, beweegprogramma’s en andere specialisaties. Ook kunt u praktische gegevens vinden wat betreft vergoedingen,  bereikbaarheid en andere items.

KOM JE ER NIET HELEMAAL UIT?

Neem contact op
team-image